Consultatie

WAT BRENG IK MEE?
  • Voor je eerste consultatie breng je best je meest gedragen schoenen mee.
    (Alledaagse /wandel- /loop-/werkschoen, hakken, sandalen, …) 
  • Een short of sportbroek die tot boven de knie kan.
  • Zolen (Als je al steunzolen of podologische zolen hebt)


Hoe gaan we te werk?

Biomechanisch onderzoek

1

ANAMNESE

Een consult start altijd met een anamnese. Jouw klacht(en), medische voorgeschiedenis, bewegingsactiviteiten, schoen, beroep, … wordt besproken. 

2

DE SCHOEN

Naar je eerste consultatie breng je de schoenen mee die je het meest draagt. Op basis van het slijtagepatroon van je schoenen kan er heel wat informatie verschaft worden over jouw manier van stappen. Daarnaast krijg je ook schoenadvies. 

4

BIOMECHANISCHE GANGANALYSE

Er wordt een stukje gewandeld of gelopen op de loopband op een comfortabel tempo. Terwijl word je stap- en looppatroon gefilmd met professionele apparatuur. Deze beelden worden geanalyseerd. Zo krijgen we een beter inzicht over je voet, knie, heup en rug.

3

klinisch onderzoek

Je lichaam wordt onderworpen aan een grondige inspectie. Aan de hand van enkele metingen krijgen we belangrijke parameters zoals de mobiliteit van je gewrichten, spierlengte, spierkracht, asymmetrie, beenlengteverschil, … 

5

behandelplan

In de laatste stap krijg je uitleg over je metingen/beelden die werden geanalyseerd door ons. Op basis van deze gegevens en de anamnese wordt er een behandelingsplan opgesteld voor jouw specifieke klacht(en). Het behandelplan kan uit verschillende zaken bestaan zoals: – advies voor kinesitherapie, podologische zooltherapie, voetzorg, schoenadvies, 

Wie?

Wist je dat iedereen  die ter hoogte van het bewegingsapparaat een klacht heeft terecht kan bij een podoloog?

Dus ook kinderen, volwassenen, sporters en diabetespatiënten.