ALGEMENE VOETZORG

Klachten kunnen zich ook lokaal ter hoogte van de huid en nagels bevinden. Voor deze lokale huid- en/of nagelproblemen kun je ook bij mij terecht. 

Met de juiste professionele technieken behandel ik onder andere: kloven, eelt, eeltpitten, ingegroeide nagels, kalk- en schimmelnagels en traumatische nagels.

ORTHOPLASTIE

Dit is een techniek waarbij er een op maat gemaakte silicone wordt vervaardigd. Een orthese is een hulpmiddel dat je voet of tenen kan ontlasten, corrigeren of beschermen. Deze techniek kan bijvoorbeeld toegepast worden bij: klauw- of hamertenen,

likdoorns tussen tenen, hallux valgus, tailor’s bunion, enzovoort.

ORTHONYXIE

Ook wel de nagelbeugel genoemd. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt om de foutieve vorm van een nagel te corrigeren. Je nagel kan bijvoorbeeld te convex (krom/bol) staan, waardoor deze in de huid gaat groeien. Met een nagelbeugel kunnen we ingegroeide nagels voorkomen of behandelen door de groei van je nagel te beïnvloeden.

VILTTHERAPIE

Deze techniek wordt toegepast om druk/wrijving op de voet te verminderen/voorkomen. Dit is vaak een tijdelijke therapie die gevolgd wordt door een meer permanente oplossing zoals een silicone orthese of zooltherapie.

Vilttherapie wordt vaak ook gebruikt bij het ontlasten van diabetische voetwonden.